Möt framtiden som en stjärna

Come as you are. Leave as a star.

På Tycho Braheskolan har vi fullt fokus på lärande inom naturvetenskap och teknik. Här får du de bästa möjligheterna att utvecklas och lära. Du får helt enkelt redskapen och förutsättningarna för att möta framtiden som en stjärna.

Skolan för dig med höga ambitioner

Vi har en tydlig akademisk prägel och ställer höga krav på ditt personliga engagemang i lärandet, för vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av din tid hos oss. Därför har du full uppbackning av lärare med djupa ämneskunskaper, som tar fram det bästa lärandet för dig.

Vi har din framtid i sikte

Vi har etablerade kontakter med högskolor, universitet och branschorganisationer för att du ska få ännu fler viktiga och spännande inslag i din utbildning.

Elever arbetar bakom modeller av hus

Våra program

På Tycho Braheskolan har vi fullt fokus på Natur och Teknik. Fördjupa dig inom det du gillar mest genom våra inriktningar och profiler.

Läs mer om våra program

Pamela Cronqvist

Lärare i svenska och engelska

”Tycho Braheskolan är en skola där både elever och lärare trivs. Vi har en stark studietradition och är en uttalad ”pluggskola”, men samtidigt vet vi att man måste ha roligt för att lära sig. Ambitionerna är höga och tillsammans jobbar vi för att nå bästa möjliga resultat.”

Mikael Eklund

Lärare i programmering, teknik samt dator- och nätverksteknik

”På Tycho Braheskolan visar vi vägen till framtidens jobb med den senaste tekniken och öppna diskussionsklimat.”

Anna Eliasson Lantz

Lärare i kemi, bioteknik och matematik

”Det är viktigt för oss att tända en låga hos våra elever, att ge grunden för ett livslångt lärande och förmågan att påverka världen runt sig. Vi vill lära ungdomarna att lära och ge möjlighet att utvecklas till sitt bästa jag. ”

Christian Björk

Lärare i samhällskunskap, historia och UF-verksamhet

”Hos oss har vi högklassig utbildning kombinerat med god stämning och elever som tillåts vara sig själva.”

Katarina Vesterberg

Lärare matematik och fysik

”Vårt fokus är utbildning av högsta kvalitet för att på absolut bästa sätt förbereda våra elever för kommande studier och yrkesliv.”

Cecilia Lauer

Lärare svenska och engelska

”Härlig stämning, såväl bland elever som bland personal!”

Tomas Persson

Lärare kemi och biologi

”Vi kopplar samman teori med laborationer för att väcka nyfikenhet och förståelse för naturvetenskapen.”

Tycho Braheskolan på Facebook

Vill du också trivas på jobbet?

På Tycho Braheskolan jobbar du tillsammans med engagerade kollegor som på olika sätt har lärandet som sin profession.