Bli en stjärna på naturvetenskap eller teknik

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Tych är naturvetenskap och teknik

I korridorerna på Tycho Braheskolan andas det naturvetenskap och teknik. Vi har en tydlig akademisk prägel och ställer höga krav på ditt personliga engagemang i lärandet. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt under din tid hos oss.

Hos oss får du tillgång till nya och välutrustade laborationssalar och får stöd av lärare med djupa ämneskunskaper som tar fram det bästa lärandet för just dig. Vi har etablerade kontakter med högskolor, universitet och branschorganisationer för att du ska få ännu fler spännande och viktiga inslag i din utbildning.

Den kunskap och erfarenhet du får med från Tycho Braheskolan bär du med dig hela livet. Come as you are, leave as a star.

Våra program

Tre skäl att välja Tycho Braheskolan

Plugga tillsammans

På Tycho Braheskolan finns en stark pluggkultur och en vilja att lyckas. Biblioteket är välbesökt och på eftermiddagarna samlas våra elever här för att tillsammans ta sig an de mest utmanande uppgifterna. Vår bibliotikarie Svetlana finns dessutom alltid till hands för att tipsa om bra böcker.

Det ska vara kul

Jobb och plugg i all ära men det finns fler sätt att ha kul på. Elevkåren på Tych har Sveriges största elevkårsrum med pingisbord, biljard och tv-spel. Nästan alla skolans elever är medlemmar i kåren och det pågår massor av roliga aktiviteter och projekt du kan engagera dig i.

Vi gillar att tävla

Tävlingar är kul. Särskilt när man vinner. Och det gör vi ganska ofta. Vi har en historia av mycket goda resultat i nationella matematik- och uppfinnartävlingar. Varje år har vi på skolan en ”simultanschackturnering”, där 20 elever får möta en av våra lärare som är ett riktigt schacksnille. Vågar du ställa upp?

Vad är det bästa med Tych?

Theodor Rampotas

Natur – medicin

”Det bästa med skolan är att man verkligen kan vara sig själv här. Vi är väldigt många olika personligheter och alla hör hemma lika mycket. Det är en väldigt avslappnad social krets.”

Filippa Wikman

Teknik – arkitektur samhällsbyggande

”Det är en jättebra skola och lärarna är väldigt bra i sina ämnen. Det finns många platser man kan sitta på tillsammans, som i ljushallen, biblioteket eller cafeterian. Det är tryggt och mysigt här på skolan.”

Samuel Nordblad

Teknik – teknikvetenskap

”Det är kul att alla är lika intresserade av skolan och det är lätt att hitta vänner. Det bästa med skolan är biblioteket! Och att du alltid kan spela schack på rasten.”

Zoe Richardson

Natur – samhälle

”Det är alla vännerna. Vi är så många och vi kommer alla från olika ställen. Alla tycker att det är lika kul som man själv tycker och alla hjälper varandra.”

8 maj. 2024

Foton från Tycho Braheskolans inlägg

Idag fick elever från TE2C och TE2D ta del av två inspirerande föreläsningar på Campus Helsingborg, Lunds Universitet. Den första föreläsningen av Erik Larsson hette ”Digitaliseringen: Min älskade mobil” och handlade om teknikens fantastiska utveckling! Den andra föreläsningen hölls av Ulf Ellervik och handlade om ”Den svåra konsten att leva”. Kul, inspirerande och motiverande!

5 maj. 2024

Foton från Tycho Braheskolans inlägg

Del 2: Stort tack till alla besökare och alla medverkande vid öppet hus för åk 8 i måndags den 29/4! 🧡 Det har varit en riktigt händelserik vecka som började toppenbra med ett fint öppet hus och många intresserade åttor på besök och slutade lika toppenbra med en härlig TB-dag. Här är ett fint bildcollage från Öppet hus! 🤩 Fotograf :Elliot

5 maj. 2024