Om skolan

Tycho Braheskolan är en gymnasieskola med fullt fokus på lärande inom natur, teknik och omsorg.

Här får du välutrustade laborationssalar, olika digitala device, lärplattform där du kan följa din väg mot målen och full uppbackning av lärare med djupa ämneskunskaper. Den kunskap och erfarenhet du får med dig från Tycho Braheskolan bär du med dig hela livet.

Teknikprogrammet har funnits på Tycho Braheskolan sedan starten 1947 och vi tar med teknikbegreppet in i våra andra program också. Det ser du tydligt i våra laborationssalar som är både för naturvetare och tekniker. Här finns all tänkbar spännande utrustning som krävs för laborationer och experiment att lära av. Efter att ha laborerat här i tre år kommer du att känna dig hemmastadd var du än väljer att plugga vidare. Tycho Braheskolan har också särskilda metodsalar för vårdämnenas rollspel och praktiska övningar. Det ger dig på vård- och omsorgsprogrammet och introduktionsprogrammet den miljö du behöver för att lära och förbereda dig för ditt framtida yrkesliv inom vården.

Lärare som kan – och som vill

Här på Tycho Braheskolan kommer du att märka att våra lärare har stort engagemang och mycket hög kompetens inom sina ämnen – på alla våra program. Lärarna vet vad du som elev behöver för det som kommer efter gymnasiet. Våra lärare skulle aldrig lämna dig ensam med ditt lärande. De finns hela tiden där för dig som stöd och ser till att du får ut så mycket som möjligt av din tid här hos oss. Lärarna på Tycho Braheskolan har goda kontakter med såväl högskola och universitet som med branschorganisationer – och vårdorganisationer, för att du ska få ännu fler viktiga och spännande inslag i din utbildning.

Sköna ställen, fri uppkoppling

Vår fina skola ligger nära Helsingborgs centrum. Runt om skolan finns parker och gräsmattor med bänkar, där du och andra elever kan hänga när det är fint väder. Andra sköna ställen att träffas på är skolbiblioteket och elevcaféet. Skolans elevkår har Sveriges största elevkårsrum på 155 m2 med massor av action: biljard, pingis, och ett antal kommittéer!

Självklart har vi fritt trådlöst nätverk på Tycho Braheskolan. Du får också låna en egen bärbar dator eller Ipad beroende på program. Med hjälp av skolans lärplattform kan du hålla koll på målen i dina olika kurser, hur de hänger ihop med uppgifterna du jobbar med och framförallt kan du följa hur du utvecklas mot målen. Det tänker vi gör det tydligt för dig vad du ska lära. Lärplattformen blir dessutom ett stöd i all planering och kommunikation som har med studierna att göra. Förutsättningarna för att lära och nå dina mål är alltså grymt bra på Tycho Braheskolan.

Vi har din framtid i sikte!