Skolan

Det här är gymnasieskolan som har fullt fokus på utbildning inom naturvetenskap och teknik. Här får du välutrustade laborationssalar, laborationer i halvklass varannan vecka och oöverträffad uppbackning av lärare med djupa ämneskunskaper. Vårt stora, fina bibliotek är själva hjärtat på skolan och mycket populärt. Som elev på Tycho Braheskolan får du helt enkelt de allra bästa förutsättningarna att utvecklas och lära på djupet för framtiden.

När Tycho Braheskolan invigdes 1947 var det för att ge Helsingborg ett tekniskt gymnasium och idag har vi en skola som möter behoven också inom det naturvetenskapliga området. Här finns all tänkbar spännande utrustning som krävs för laborationer och experiment att lära av. Efter att ha laborerat regelbundet här i tre år kommer du att känna dig hemmastadd och trygg var du än väljer att plugga vidare.

Ditt lärande är vår angelägenhet

Skolan har mycket goda kontakter med högskolor och universitet, med Helsingborgs lasarett och med bransch och näringsliv i staden. Våra samarbeten är väl organiserade, avtalade och certifierade.

Skolan är också medlem av Forskningsnätet Skåne, en exklusiv sammanslutning av skånska gymnasieskolor, som har lång erfarenhet av att ordna möten mellan forskare och elever, och vi samarbetar nära med VIS, Vetenskap i Skolan, som verkar för att stärka vetenskapliga perspektiv i undervisningen.

Gemensamt för båda våra program – och ett av Tycho Braheskolans viktigaste kännetecken – är lärare med djupa ämneskunskaper som vet vad eleverna behöver kunna för att vara väl förberedda för det som kommer efter gymnasiet. Du kommer att märka att våra lärare alltid har ett stort engagemang och mycket hög kompetens. Samarbeten med aktörer utanför skolan är en mycket viktig fråga för oss, för att du ska få ännu fler inspirerande och spännande inslag i din utbildning, och målbilder som tar dig hela vägen fram. Ditt lärande är vår angelägenhet!

Häng med på en rundtur på Tycho Braheskolan här:

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Vår fina skola ligger inbäddad i lummiga villakvarter och ett vackert parkområde, helt nära Helsingborgs stadskärna. Skolans elevkår är flerfaldigt prisbelönt, har Sveriges största elevkårsrum med sina 155 kvadrat och erbjuder massor av aktiviteter som sätter guldkant på dina tre studieår här hos oss!

Förutsättningarna för att trivas, lära och nå dina mål är alltså grymt bra på Tycho Braheskolan!

Vanliga frågor och svar om Tycho Braheskolan