Vi renoverar våra lokaler

I januari 2024 börjar vi renovera vår skola. Vi får ännu bättre salar, laborationssalar och fler toaletter. Skolan får också ny ventilation, belysning, el och avlopp. Renoveringen pågår under tre terminer, med start i januari 2024 och beräknas vara klar i juni 2025. Vi flyttar tillfälligt till Studievägen 2 där vi delar lokaler med Nicolaiskolan.

Om Tycho Braheskolan

Det här är gymnasieskolan som har fullt fokus på utbildning inom naturvetenskap och teknik. Här får du välutrustade laborationssalar, laborationer i halvklass varannan vecka och stöd av lärare med djupa ämneskunskaper. Vårt stora, fina bibliotek är själva hjärtat på skolan och mycket populärt. Som elev på Tycho Braheskolan får du helt enkelt de allra bästa förutsättningarna att utvecklas och lära på djupet för framtiden.

När Tycho Braheskolan invigdes 1947 var det för att ge Helsingborg ett tekniskt gymnasium och idag har vi en skola som också möter behoven inom det naturvetenskapliga området. Här finns all tänkbar spännande utrustning som du behöver för laborationer och experiment att lära av. Efter att ha laborerat regelbundet här i tre år kommer du att känna dig hemmastadd och trygg var du än väljer att plugga vidare.

Vår fina skola ligger inbäddad i lummiga villakvarter och ett vackert parkområde, nära Helsingborgs stadskärna. Skolans elevkår är flerfaldigt prisbelönt, har Sveriges största elevkårsrum med sina 155 kvadrat och erbjuder massor av aktiviteter som sätter guldkant på dina tre studieår här hos oss!

Skolan har mycket goda kontakter med högskolor och universitet, med Helsingborgs lasarett och med bransch och näringsliv i staden. Våra samarbeten är väl organiserade, avtalade och certifierade.

Skolan är också medlem av Forskningsnätet Skåne, en exklusiv sammanslutning av skånska gymnasieskolor, som har lång erfarenhet av att ordna möten mellan forskare och elever, och vi samarbetar nära med VIS, Vetenskap i Skolan, som verkar för att stärka vetenskapliga perspektiv i undervisningen.

Gemensamt för båda våra program – och ett av Tycho Braheskolans viktigaste kännetecken – är lärare med djupa ämneskunskaper som vet vad du behöver kunna för att vara väl förberedd för det som kommer efter gymnasiet. Du kommer att märka att våra lärare alltid har ett stort engagemang och mycket hög kompetens.

Alumniförening

Tycho Braheskolan har en egen alumniförening som är till för alla som tagit studenten från Tycho Braheskolan.

TB Alumner finns som en facebookgrupp och är ett socialt nätverk för att hjälpa dig att hålla kontakten med alla från studietiden. Gruppen är också viktig för oss som jobbar på Tycho Braheskolan, eftersom dina erfarenheter från studietiden hos oss och arbetslivet är intressanta för oss. Vi är stolta över våra TB alumner och vill gärna hålla kontakten!

Vårt bibliotek

Många skulle beskriva vårt bibliotek som Tycho Braheskolans hjärta. Det är här våra elever träffas för att plugga, arbeta tillsammans, få boktips eller spela ett parti schack.

Tycho Braheskolans bibliotek erbjuder

  • service hela skoldagen
  • gemensam bibliotekskatalog online
  • undervisning och handledning i informationssökning
  • kulturella evenemang
  • skönlitterära upplevelser
  • trivsamma och moderna lokaler.

Bli vår kollega?

På Tycho Braheskolan jobbar du tillsammans med engagerade kollegor som på olika sätt har lärandet som sin profession.

Vi är en dynamisk arbetsplats med utgångspunkten att alla vill lyckas och våra ledord är fokus, långsiktighet och delaktighet. Hos oss blir du en viktig medspelare i den professionsutveckling som hela tiden pågår. Våra medarbetare förväntas vara med och ge våra elever full uppbackning för att kunna prestera sitt bästa. Vill du vara med? Våra elever har höga förväntningar på oss liksom vi har höga förväntningar på dem. Tycho Braheskolan har på alla sätt elevernas framtid i sikte!

Vill du veta mer?

Läs mer om att arbeta i Helsingborgs stads skolor och se lediga tjänster genom att följa knappen nedan.

Läs mer om vad vår rektor Anette Lilja säger om skolan