Program

Är siffror din bästa vän? Gillar du tekniska lösningar? Då ska du läsa mer om våra program.

Äntligen har du möjlighet att ha e-sport på schemat!

Gillar du e-sport och vill utvecklas i ditt spelande? Vill delta i tävlingar och turneringar?

Från och med höstterminen 2023 kan du som elev i årskurs 1 på Nicolaiskolan, Olympiaskolan eller Tycho Braheskolan läsa e-sport som individuellt val inom ramen för kursen Idrott och hälsa 1 specialisering.

Undervisningen kommer ligga en eftermiddag i veckan i e-sportarenan FUZED lokaler, och leds av legitimerade lärare.

Är du intresserad av E-sport? Fyll i vårt webbformulär så kontaktar vi dig och pratar vidare!

På Tycho Braheskolan förbereder vi dig för framtida studier och en arbetsmarknad i förändring – allt inom ramarna för våra områden natur och teknik. Vi har en tydlig akademisk prägel och ställer krav på ditt personliga engagemang i lärandet, men finns alltid till hands när du behöver stöd. Med handledning av våra duktiga lärare kommer du under dina gymnasieår få en stadig grund inför vidare studier och arbete. På Tycho Braheskolan ger vi dig redskapen och förutsättningarna för att möta framtiden som en stjärna.

Vi vill att du ska lyckas

Vår vision handlar om att alltid ta fram det bästa lärandet för varje elev. Därför är vi många på skolan som vill och kan ge dig den utmaning och det stöd just du behöver för att nå dina mål.

Må bra är bra

Du pluggar bättre när du mår bra. Därför har vi ett elevhälsoteam som jobbar främjande för att du ska ha bästa möjliga förutsättningar i dina studier. Att du når dina mål är vårt uppdrag.

Plugga tillsammans

På Tycho Braheskolan finns en stark pluggkultur och en vilja att lyckas. Biblioteket är välbesökt och på eftermiddagarna samlas våra elever för att tillsammans jobba med de mest utmanande uppgifterna. Come as you are – leave as a star

Framtidsval

Vår studievägledare hjälper dig med frågor och funderingar du har om studieval inom och efter gymnasiet. Du får också vägledning när det gäller yrkesval och framtida karriärvägar.

Vi älskar att tävla

Tävlingar är kul. Särskilt när man vinner. Och det gör vi ganska ofta. Vi har en historia av mycket goda resultat i nationella matematik- och uppfinnartävlingar. Varje år har vi på skolan en ”simultanschackturnering”, där 20 elever får möta en av våra lärare som är ett riktigt schacksnille. Vågar du ställa upp?

Det ska vara kul

Jobb och plugg i all ära – vi tycker att det ska vara kul på många sätt på gymnasiet. Elevkåren på Tycho Braheskolan har Sveriges största elevkårsrum – 155 kvm – med pingisbord, biljard och TV-spel. 100 procent av skolans elever är medlemmar i kåren och det pågår massor av aktiviteter och projekt du kan engagera dig i.