Elevkåren

Om du vill ha mer inflytande på din skolgång eller bara vill se till att din skoltid blir så rolig som möjligt kan det vara bra att engagera sig i Tycho Braheskolans elevkår!

Elevkåren på Tycho Braheskolan.

Kåren arbetar för att skapa en skön stämning för alla elever genom olika aktiviteter och har ett nära samarbete med skolan. Elevkåren är öppen för alla elever på hela skolan som vill vara medlemmar. Av Tycho Brahes cirka 520 elever är nästan alla medlemmar, då vi har en anslutningsgrad på 100 procent om man räknar med förra årets studenter.

Vad gör elevkåren?

Elevkåren bestämmer själv vilka frågor som ska drivas, och vilka aktiviteter man vill genomföra. Förutom att påverka undervisning och arbetsmiljö så är elevkåren även engagerad i att skapa tillfälle för fest och avkoppling. Elevkåren arrangerar mängder med aktiviteter och evenemang, stora som små, under hela läsåret för att du som elev ska trivas och få en så rolig och bra gymnasietid som möjligt. Det kan vara allt från att anordna gymnasiefester till att dela ut kanelbullar på kanelbullens dag.

Sveriges största kårrum

Tycho Brahes kårrum är Sveriges största kårrum på hela 155 kvadratmeter. Det är öppet på rasterna för alla medlemmar och där kan du spela biljard, pingis eller bara slå dig ner i sofforna och umgås med dina vänner från alla årskurser.

Medlemskap

Medlem i elevkåren blir du genom att betala tio kronor per år och skriva in dig i medlemsregistret. Detta kan du få hjälp med i kårrummet. När du har gjort det får du ett exklusivt medlemskort som ger dig möjlighet att utnyttja en del förmåner och delta i evenemang.

Elevkårsstyrelsen

Varje elevkår har en styrelse och här på Tycho Brahe består den av sju demokratiskt valda ledamöter, som väljs vid årsmötet i april varje år. Styrelsen träffas en gång i veckan för att diskutera idéer och aktiviteter. Har du en idé kan du helt enkelt skriva ned den på en lapp och lägga i kårens brevlåda eller skicka ett meddelande i våra kanaler. Vill du mer har du möjlighet att dra igång en helt egen kommitté.

Vi ses!