Elevkåren

Om du vill ha mer inflytande på din skolgång eller bara vill se till att din skoltid blir så rolig som möjligt kan det vara bra att gå med i Tycho Braheskolans elevkår.

Elevkåren på Tych.

Kåren arbetar för att skapa en skön stämning för alla elever genom olika aktiviteter och har ett nära samarbete med skolan. Elevkåren är öppen för alla elever på hela skolan som vill vara medlemmar. Och det är det många som är. Av Tycho Brahes cirka 400 elever är ungefär 300 av dem medlemmar, alltså hela 75 procent av skoleleverna.

Vad gör elevkåren?

Elevkåren bestämmer själv vilka frågor som ska drivas, och vilka aktiviteter man vill genomföra. Förutom att påverka undervisning och arbetsmiljö så är elevkåren även engagerad i att skapa tillfälle för fest och avkoppling. Elevkåren arrangerar mängder med aktiviteter och evenemang, stora som små, under hela läsåret för att du som elev ska trivas och få en så rolig och bra gymnasietid som möjligt. Det kan vara allt från inspark och insparksfest till firande av kanelbullens dag. Och allt från påskharejakt och tomtejakt till skolval och lussevaka.

Sveriges största kårrum

Tycho Brahes kårrum är Sveriges största kårrum – hela 155 kvadratmeter. Det är öppet på rasterna för alla medlemmar och där kan du spela biljard, pingis, tv-spel eller bara slå dig ner i sofforna, ta en kopp kaffe/te och spela musik.

Medlemskap

Medlem i elevkåren blir du genom att betala tio kronor och skriva in dig i medlemsregistret som du kan få hjälp med i kårrummet. När du har gjort det får du ett exklusivt medlemskort som ger dig möjlighet att utnyttja en del förmåner och rabatter.

Elevkårsstyrelsen

Varje elevkår har en styrelse och här på Tycho Brahe består den av nio demokratiskt valda ledamöter från olika klasser. Styrelsen träffas en gång i veckan för att diskutera idéer och aktiviteter. Har du en idé kan du helt enkelt skriva ned den på en lapp och lägga i kårens brevlåda eller så kan du bilda en helt egen kommitté.