Bibliotek

Välkommen till Tycho Braheskolans bibliotek! Vårt bibliotek är själva hjärtat i skolan. Hit kan du komma för att läsa, plugga, söka information, spela schack, eller bara ta det lugnt en stund i en tyst och skön miljö.

Här kan du få hjälp att hitta litteratur, länkar och information till dina skolarbeten, få massor av boktips, och kanske till och med delta i skolans bokcirkel? Du får också hjälp med hur du letar källkritiskt för att hitta bra och pålitlig information och fakta på internet. Här finns ett bokningsbart grupprum för samarbete och möten, och du har även möjlighet att scanna, kopiera eller skriva ut. Du hittar alla fakta du behöver om dina intressen och du kan läsa tidskrifter, köra rubiks kub i alla möjliga olika varianter och lyssna på böcker. Allt detta och lite till kan du göra på Tycho Braheskolans bibliotek!

“If you don’t like to read, you haven’t found the right book” – JK Rowling

Vårt bibliotek använder samma lånekort som alla övriga bibliotek inom Familjen Helsingborg (Helsingborg, Höganäs, Landskrona, Ängelholm, Bjuv, Båstad, Klippan, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga). För att låna måste du underteckna ett låneavtal där du intygar att du accepterar och följer bibliotekets regler. Skolans bibliotekarie är plats alla dagar i veckan och bjuder gärna in dig som elev att påverka verksamheten. Dessutom träffas ni i klassrummet flera gånger under din skoltid eftersom biblioteket har ett nära samarbete med skolans lärare. Vi ses!

Följ med på en rundtur i vårt bibliotek

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.