Movses går andra året på Naturvetenskapsprogrammet

Movses Boyajian åk 2 Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap och samhälle.

Programmet (NASAM) passade mig då jag inte visste vad jag ville, och denna inriktningen hade den bredaste utbildningen.

Jag valde Tycho Braheskolan på grund av miljön och lärarna. All personal samt eleverna är vänliga och är villiga att hjälpa till med vad som helst, om det behövs.

Lärarna är på toppnivå för de är passionerade om sina ämnen. Det uppskattas verkligen då de hjälper och förklarar även de enklaste problemen.

Min klass är en av de bästa. Det är sällan någon som blir utelämnad i grupparbeten och vi är inte rädda att fråga om hjälp från varandra även med nivå 1 uppgifter.

Det man borde leta efter i skolor är bra lärare och bra miljö. Tycho Braheskolan fyller dessa krav. Därför borde du söka hit (om du gillar matte/kemi/fysik).

Jag har inriktning NASAM (natur samhälle) och läser grundligt matte, samhälle, historia och religion. Vi gör examinationer och ibland undersökningar inom samhällsämnena vilket är roligt.

Matten är inte särskilt annorlunda jämfört med grundskolan. Man har lite repetition och sedan genomgång på nya saker. En bonus är ju att om du tidigare inte lärt dig alfabetet så lär du dig det på matten. Du kommer förstå när du börjar 2an…

Det är aldrig fel att plugga, vår kemilärare gav oss rådet redan i ettan att plugga mycket hemma om vi ville komma någon vart.